Upravo za varno hrano bo znova vodil Posedi

Slovenija 31. Maj 202317:23 1 komentar
Janez Posedi
Borut Zivulovic/BOBO

Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin bo vodil Janez Posedi. S 1. junijem bo nastopil funkcijo v. d. generalnega direktorja.

Vlada je z mesta generalnega direktorja Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin razrešila Matjaža Gučka ter za vršilca dolžnosti generalnega direktorja imenovala Janeza Posedija. Ta je upravo vodil že med letoma 2015–2020.

Kot je sporočil urad vlade za komuniciranje, je vlada Posedija imenovala s 1. junijem, in sicer do imenovanja novega generalnega direktorja, a največ za šest mesecev, torej do 30. novembra.

Razrešitev Gučka, ki je bil na čelu uprave za petletni mandat imenovan 16. marca 2021, je predlagala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Razrešen je bil z današnjim dnem.

Posedi, ki je doktoriral na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, je trenutno vodja enote za parazitologijo na Inštitutu za mikrobiologijo in parazitologijo in namestnik predstojnika tega inštituta, ki deluje na veterinarski fakulteti, ter vodja nacionalnega referenčnega laboratorija za parazite.

Upravo za varno hrano je že vodil med marcem 2015 in marcem 2020. Nato je vlada za v. d. generalnega direktorja imenovala Jerneja Drofenika, ki je funkcijo opravljal do marca 2021, ko je bil za generalnega direktorja imenovan Guček.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje