Vlada opozarja na lažno objavo, ki v njenem imenu ponuja 300 evrov

Slovenija 07. Okt 202220:58 1 komentar
Twitter (UKOM)

Vlada je na uradnem Twitter profilu opozorila, da na družbenem omrežju Facebook kroži lažna objava, ki v njenem imenu in s podobo premierja Roberta Goloba zavaja uporabnike.

Prevaranti pogosto ukradejo identiteto ali podobo spletne strani, z namenom, da bi zaslužili denar. Tako je tudi tokratna novica, ki kroži po družbenem omrežju Facebook, spletna prevara, na kar so na Twitterju opozorili v vladnem uradu za komuniciranje (Ukom). Nepridipravi so tokrat zlorabili fotografijo premierja Roberta Goloba, v imenu vlade pa zagotavljajo tudi plačilo.

“Opozoriti želimo na lažno objavo na družbenem omrežju Facebook, ki v imenu vlade in s podobo predsednika vlade dr. Roberta Goloba zavaja ljudi,” je vlada objavila na uradnem Twitter profilu.

V lažni sponzorirani objavi podjetje Pattern Trader ponuja vsakemu, ki sodeluje v spletni anketi, možnost hitrega zaslužka. “Uvedli smo protikrizni program za prebivalce Slovenije, zdaj lahko zasluži vsak,” so zapisali.

Ukom se od omenjenega zapisa distancira in opozarja posameznike, naj na povezavo ne klikajo in ne posredujejo svojih osebnih podatkov. “Prosimo vas, da opozorilo delite, če naletite na objavo, pa jo tudi sami prijavite,” so še posvarili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje