Novo državno podjetje naj bi izboljšalo javni potniški promet

Slovenija 08. Avg 202219:10 > 22:25 1 komentar
Avtobusna postaja Ljubljana, avtobus
Denis Sadiković/N1

Vlada je danes na dopisni seji za direktorja Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa imenovala Mirana Sečkega, poleg tega je za v.d. generalno direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih imenovala Jasno Rojc.

Kot so po današnji dopisni seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom), je vlada ustanoviteljica in edina družbenica Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa (DUJPP) in posledično tista, ki imenuje prvega direktorja družbe. Prvi direktor Miran Sečki bo na čelu družbe najdlje 18 mesecev. “V tem obdobju prvi direktor izvede vse aktivnosti za vpis družbe v sodni register in uredi prevzem pristojnosti in naloge upravljavca medkrajevnega linijskega prometa in naloge upravljavca železniškega prevoza potnikov,” so pojasnili na Ukomu.

Sečki je dolgoletni strokovnjak s področja prometa, z izkušnjami tako v gospodarstvu kot javnem sektorju. Po izobrazbi je magister inženir logistike, pred imenovanjem za direktorja je bil zaposlen v družbi Nomago, pred tem pa je bil med drugim direktor direktorata za promet na takratnem ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Vlada je akt o ustanovitvi družbe za upravljanje javnega potniškega prometa, ki med drugim določa njen osnovni kapital v obliki denarnega vložka države v višini 2,02 milijona evrov, sprejela sredi julija. Za ustanovitev družbe, ki jo predvideva zakon o upravljanju javnega potniškega prometa, uveljavljen v začetku maja letos, se je odločila vlada Janeza Janše s ciljem hitrejšega odzivanja na trgu in boljšega prilagajanja storitev javnega potniškega prometa potrebam potnikov.

Vlada je danes izdala tudi odločbo, s katero je z 19. avgustom na položaj v. d. generalne direktorice direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih imenovala Jasno Rojc, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Izdala je še ugotovitveno odločbo o prenehanju položaja v. d. direktorja urada za demografijo Danila Lončariča zaradi ukinitve tega organa. Odlok o njegovi ukinitvi bo začel veljati 13. avgusta, kar pomeni, da je zadnji dan obstoja urada 12. avgust, ki je tudi zadnji dan obstoja položajnega delovnega mesta direktorja urada, je še objavil Ukom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje