Vodenje poveljstva sil Slovenske vojske bo Roman Urbanč predal Boštjanu Močniku

Slovenija 06. Dec 202317:40 0 komentarjev
Slovenska vojska
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Vodenje sil Slovenske vojske (SV) bo generalmajor Roman Urbanč predal brigadirju Boštjanu Močniku, ki je doslej poveljeval 1. brigadi SV, so sporočili z ministrstva za obrambo. Na mestu poveljnika 1. brigade bo Močnika nasledil polkovnik Gregor Vodeb, dolžnost poveljnika 72. brigade pa bo od brigadirja Boštjana Baša sprejel polkovnik Gregor Hafner.

Od danes do petka bodo v silah Slovenske vojske (SV) potekajo primopredaje dolžnosti poveljnikov 1. in 72. brigade ter poveljnika sil SV, so dodali na obrambnem ministrstvu.

Poveljstvo sil Slovenske vojske deluje v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki in je neposredno podrejeno Generalštabu SV. Poslanstvo poveljstva sil je zagotavljanje pogojev za ustrezno načrtovanje in vodenje delovanja poveljstev in enot SV v državi ter v tujini, ter zagotavljanje stalne pripravljenosti za učinkovito delovanje in podporo državnim organom v sistemu zaščite in reševanja, njegovo vlogo pojasnjujejo na spletni strani SV.

Ob tem poveljstvo sil v vlogi nacionalnega poveljstva načrtuje, usklajuje, izvaja in ocenjuje napadna, obrambna in stabilizacijska delovanja, še navajajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!