Vodja ljubljanske pisarne Evropskega parlamenta je postala Anita Tušar

Slovenija 04. Dec 202315:05 0 komentarjev
Hiša Evropske unije
Hiša Evropske unije (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Za vodjo ljubljanske pisarne Evropskega parlamenta je bila imenovana Anita Tušar, ki je od januarja opravljala funkcijo vršilke dolžnosti vodje pisarne.

Za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji je bila s 1. decembrom imenovana Anita Tušar, ki je bila od januarja vršilka dolžnosti vodje pisarne. Med pomembnimi izzivi, ki čakajo njeno ekipo v prihodnjih mesecih, je ob imenovanju izpostavila kampanjo za evropske volitve in 20. obletnico članstva Slovenije v EU, so danes sporočili iz pisarne.

“Potrudili se bomo, da bodo državljani dobili vse potrebne informacije o volitvah in o delu Evropskega parlamenta,” je napovedala Tušar. Po njeni oceni je najboljši način sodelovanja v demokratičnem procesu glasovanje na volitvah, pa tudi izmenjava mnenj z odločevalci na dogodkih, ki jih bo organizirala ljubljanska pisarna Evropskega parlamenta.

Poudarila je, da so evropske volitve še vedno osrednje dejanje za zagotavljanje demokratične legitimnosti EU in vplivanje na politično usmeritev unije. Neposredne volitve spodbujajo reprezentativno raznolikost, Evropski parlament pa je edina institucija EU, v kateri imajo svoj glas tako nacionalne večine kot opozicija, je pojasnila. “Naj se 9. junija 2024 sliši glas ljudi,” je še pozvala.

Tušar je v Evropskem parlamentu zaposlena od leta 2004. Pred tem je bila novinarka Slovenske tiskovne agencije (STA) in predstavnica za odnose z javnostmi na notranjem ministrstvu. Diplomirala je iz francoskega jezika na Filozofski fakulteti in novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, na evropskem kolidžu v belgijskem Brugesu pa je magistrirala iz evropskih študij.

Na položaju je nasledila Manjo Toplak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!