Vodje vseh poslanskih skupin pozvale k cepljenju

Slovenija 15. Jul 202116:47 > 17:02 0 komentarjev
Priprava cepiva
Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednik državnega zbora in vodje vseh poslanskih skupin so družno pozvali k cepljenju proti covidu-19.

Predsednik DZ in vodje vseh poslanskih skupin so glede na napovedi o bližajočem se četrtem valu epidemije covida-19 in z njim povezanimi posledicami državljanke in državljane skupaj pozvali k cepljenju proti covidu-19. Precepljenost prebivalstva je v danem trenutku ključnega pomena za zdravje in normalno življenje, so ob tem opozorili.

“Na voljo je dovolj različnih in učinkovitih cepiv. Celjenje je prostovoljno in je eden od pomembnejših načinov, da skupaj uspešno premagamo epidemijo,” so zapisali v pozivu in ob tem dodali, da so se cepili tudi poslanke in poslanci DZ.

Cepljena tudi večina poslancev

Tudi poizvedba N1 je pokazala, da se je cepilo vseh sedem poslancev stranke NSi, vseh pet poslancev SAB, vsi štirje poslanci Desusa, vsi štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev in oba poslanca narodnih skupnosti. Večina od 26 poslancev SDS je cepljena. Na cepljenje so se prijavili tudi tisti, ki so covid-19 preboleli, so sporočili.

V poslanski skupini SD, ki ima 12 poslancev, so se cepili vsi, z izjemo tistih, ki so v zadnjih šestih mesecih covid-19 preboleli. Se bodo pa tudi ti cepili, ko bo to mogoče, so sporočili. V poslanski skupini SNS sta se cepila dva poslanca, eden pa je koronavirusno bolezen prebolel.

V največji opozicijski stranki LMŠ, ki ima 14 poslancev, so ocenili, da se je cepila večina njihovih poslancev. Natančnega podatka, koliko poslancev je cepljenih, nimajo; kot so sporočili, gre namreč za osebno odločitev posameznega poslanca, pri kateri se upoštevajo njegovo zdravstveno stanje in osebne okoliščine. Namero je izrazila večina njihovih poslancev, nekateri od njih so se cepili tudi javno. V Levici se je na cepljenje prijavilo sedem od osmih poslancev, informacije, koliko jih je cepljenih, še čakamo. Na odgovor stranke SMC še čakamo.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih vlade doslej cepljenih 844.948 oseb oziroma 49 odstotkov prebivalcev, starejših od 18 let. Z vsemi odmerki cepiva pa je cepljenih 746.630 oseb oziroma 43 odstotkov polnoletnih prebivalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!