Vojku Flisu bo potekel mandat, na UKC Maribor iščejo novega direktorja

Slovenija 30. Jan 202409:06 2 komentarja
UKC maribor
UKC Maribor (Foto: Žiga Živulović/BOBO)

Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor iščejo novega direktorja, saj vršilcu dolžnosti generalnega direktorja Vojku Flisu konec marca poteče mandat. Rok za prijavo na razpis je 9. februar. Prijavil naj bi se tudi Flis.

Za generalnega direktorja UKC Maribor je lahko imenovan kandidat, z izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena najmanj na 8. raven.

Kandidat mora imeti najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja. Ob prijavi mora predložiti program dela in razvoja UKC Maribor in potrdilo o nekaznovanosti, ki ga izda ministrstvo za pravosodje in ni starejše od enega meseca. Prav tako mora imeti kandidat znanje enega tujega jezika.

Rok za prijavo na razpis je vključno do 9. februarja. Kandidati morajo pisne prijave z dokazilom o izpolnjevanju razpisanih pogojev poslati priporočeno prednostno v UKC Maribor. O izbiri bodo kandidati obveščeni v 30 dneh od objave razpisa. Mandat za generalnega direktorja traja štiri leta.

Trenutni v. d. generalnega direktorja Vojko Flis je za časnik Večer potrdil, da se bo prijavil na razpis. Generalnega direktorja imenuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade. Flis, ki je UKC Maribor že vodil v obdobju med junijem 2017 in junijem 2021, se je vrnil na direktorsko mesto po tistem, ko je svet zavoda julija lani sklenil s tedanjim direktorjem Antonom Crnjacem sporazum o prenehanju funkcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje