Vreme: kakšen bo zaključek delovnega tedna?

Slovenija 15. Jul 202201:00 > 11:06 0 komentarjev
Oblaki, nevihta
PROFIMEDIA

Zaključek delovnega tedna bo sončen, popoldne sledi spremenljivo vreme z nevihtami.

Petkovo jutro bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija, je napovedala Agencija RS za okolje (Arso).

V petek bo tako sprva sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni, osrednji in vzhodni Sloveniji nastale nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Pihal bo vzhodni veter, zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Goriškem do 33 stopinj Celzija.

Na Krasu in v slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

V soboto bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo še nastajale krajevne plohe ali nevihte. V nedeljo bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V ponedeljek se bo nadaljevalo pretežno jasno vreme.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. julija?

Naši kraji bodo pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja slabelo. V petek nas bo predvidoma prešla vremenska fronta, ki bo vplivala na vreme pri nas tudi še v soboto. Od ponedeljka do četrtka bo sončno in iz dneva v dan bolj vroče. Verjetnost za krajevne vročinske nevihte se bo po trenutnih izračunih nekoliko povečala prihodnji petek in soboto, je še napovedal Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!