Vreme: kje v Sloveniji bo danes najbolj vroče?

Slovenija 22. Avg 202301:00 0 komentarjev
Plavanje v Blejskem jezeru
PROFIMEDIA

Nadvse poletno vreme se bo nadaljevalo tudi v naslednjih dneh. Danes se bo živo srebro povzpelo do 36 stopinj Celzija. Zaradi velike toplotne obremenitve je Agencija RS za okolje (Arso) za jugozahodni del države izdala opozorilo, ki velja vse do petka.

Zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija. Čez dan bo pretežno jasno in zelo vroče. Živo srebro se bo namreč čez dan povzpelo od 31 do 34 stopinj, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Arso je za jugozahodni del države izdal oranžno opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve po nižinah Primorske. Vroče bo tudi drugod, predvsem v mestih.

V sredo, četrtek in petek bo sončno in vroče, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. V sredo popoldne lahko na severu nastane kakšna vročinska nevihta, še napovedujejo vremenoslovci.

opozorilo-vrocina
Arso

Kakšno bo vreme od 25. do 30. avgusta?

Do sobote bo nad našimi kraji vztrajal višinski greben s toplim afriškim zrakom, nato bo k nam postopno začel dotekati hladnejši zrak iznad Atlantika. V petek in soboto bo še sončno in vroče s temperaturami blizu 35 stopinj Celzija. V nedeljo popoldne nas bo predvidoma že dosegel vpliv vremenske fronte, ki nas bo prešla v noči na ponedeljek. Ob tem bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo, tudi ohladilo se bo. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vreme spremenljivo s temperaturami med 20 in 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!