Vreme: sončno bo, najvišje dnevne temperature do 28 stopinj Celzija

Slovenija 01. Jun 202301:00
Ljubljanica
Profimedia

Danes bo sončno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Konec tedna bo vreme delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija. Čez dan bo sončno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 stopinj Celzija.

V petek, soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe ter v petek in nedeljo tudi nevihte, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 4. do 9. junija?

Nad južno polovico Evrope bo še naprej območje enakomernega zračnega tlaka. V nedeljo in ponedeljek bo z vetrom južnih smeri pritekal nekoliko bolj vlažen zrak. V nadaljevanju tedna se bo veter v višinah obrnil na severozahodno smer. V nedeljo in ponedeljek kaže na več oblačnosti, krajevne padavine bodo spet bolj verjetne v večjem delu države. Od torka pričakujemo spet več sonca, a brez ploh in neviht sredi dneva in popoldne ne bo šlo. Najvišja dnevna temperatura bo med 20 in 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.