Vročina bo še pritiskala, a kmalu prihaja osvežitev

Slovenija 29. Jun 202409:02 0 komentarjev
Blejsko jezero
Tina Kosec/BOBO

Ta konec tedna bodo temperature visoke, zato se umaknite vročini. Precej toplo je tudi že Jadransko morje, Blejsko in Bohinjsko jezero ter Kolpa pa imajo med 20 in 22 stopinj. A že kmalu prihaja osvežitev.

Ta konec tedna bo v znamenju visokih temperatur. V soboto se bodo temperature po Sloveniji povzpele vse tja do 35 stopinj Celzija, v nedeljo pa do 34 stopinj Celzija. Tudi ob hrvaški obali so temperature visoke, vse tja do 34 stopinj.

Jadransko morje je segreto, po podatkih Arsa ima namreč kar 26 stopinj. Blejsko jezero ima 22 stopinj, Bohinjsko jezero in Kolpa pa 20 stopinj.

Nacionalni inštitut za varovanje zdravja priporoča, da se v tako vročih dneh umikamo v senco ali pa ostajamo v hladnejših prostorih, da fizične aktivnosti omejimo na jutranje in večerne ure, hrano uživamo v več manjših in lažjih obrokih, pojemo veliko vode in se lahkotno oblečemo. Pri tem pa ne pozabimo na zaščito pred soncem. Predvsem pa ne otrok ne živali ne puščamo v razgretih avtomobilih.

Začetek novega tedna pa bo prinesel osvežitev. V ponedeljek bo namreč sprva še deloma sončno in večinoma suho, a čez dan bodo padavine z nevihtami od severa zajele vso Slovenijo. V torek bo dež ponehal, čez dan se bo deloma razjasnilo. A bo hladneje, napovedujejo vremenoslovci Arsa.

Bonus video: Goran Dragić iskreno o zakulisju uspehov, življenju in tudi o obžalovanjih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!