Za delovno mesto zahtevajo 36 let izkušenj. Pa je to res?

Slovenija 04. Mar 202208:47 > 09:44 0 komentarjev
oglas
Sindikat Mladi plus

Na družbenih omrežjih je v zadnjih dneh zakrožil oglas za prosto delovno mesto, ki je zmotil številne uporabnike. Najbolj jih je zbodlo število let delovnih izkušenj, ki jih mora posameznik izpolnjevati ob prijavi. A izkazalo se je, da je pri prepisovanju oglasa nastala napaka. 

Na spletu se v zadnjih dneh širi oglas za delo, ki so ga razpisale Slovenske železnice. S fotografije je razvidno, da mora imeti kandidat za delovno mesto samostojnega strokovnega sodelavca kar 36 let izkušenj. To pa je med uporabniki družbenih omrežij naletelo na buren odziv in pomislek, da je morda oglas prirejen prav za dotično osebo.

Vse pa kaže, da je šlo pri tem zgolj za napako. Na družbenih omrežjih so se oglasile Slovenske železnice, ki so pojasnile, da sami prosta delovna mesta in razpise objavljajo na njihovi strani. Dodali so, da pri omenjenem delovnem mestu zahtevajo tri leta oziroma 36 mesecev delovnih izkušenj, ne pa 36 let. “Žal na objave v drugih medijih oziroma agencijah, ki povzamejo razpise z naše spletne strani, ne moremo vplivati,” so še zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!