Za direktorja Umarja za zdaj ena prijava

Slovenija 15. Apr 202415:34 0 komentarjev
Gregorčičeva 27
Foto: Google Zemljevidi/posnetek zaslona

Na javni natečaj za direktorja urada za makroekonomske analize in razvoj (Umar), ki ga je urad predsednika vlade objavil konec marca, je za zdaj prispela ena prijava. Ministrstvo za javno upravo pa meni, da bi lahko danes ali v torek prišla še kakšna. Umar trenutno vodi Maja Bednaš, ki se ji junija izteče petletni mandat.

Urad predsednika vlade je natečaj za direktorja Umarja, samostojne vladne službe, ki med drugim pripravlja makroekonomske napovedi, objavil 29. marca. Rok za prijavo je bil 12. april.

Kdo je oddal prijavo, na ministrstvu zaradi varstva osebnih podatkov ne razkrivajo. Za STA so povedali le, da bo v nadaljevanju posebna natečajna komisija preverila izpolnjevanje pogojev in s kandidatom oz. kandidati opravila razgovor.

Imenovanje bo nato na podlagi izbora posebne natečajne komisije opravila vlada. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Maja Bednaš vodi Umar od konca novembra 2018, ko je takratni direktor Boštjan Vasle odšel za guvernerja v Banko Slovenije. Najprej je urad vodila kot vršilka dolžnosti, z junijem 2019 pa jo je vlada imenovala za direktorico s polnim mandatom. Od marca lani je vodila tudi strateški svet za makroekonomska vprašanja pri predsedniku vlade, a je prejšnji mesec s tega mesta odstopila. Kot je takrat pojasnila za časnik Delo, je ocenila, da je prišel čas, da mesto prepusti nekomu drugemu. Poudarila je, da gre za osebno odločitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!