Začenja se ocenjevanje škode v gospodarstvu po julijskih neurjih

Slovenija 23. Sep 202412:23 0 komentarjev
Vlada pripravlja pomoč ljudem in podjetjem
Fotpgrafija je simbolična. (Foto: Goran Rovan /BOBO)

Ministrstvo začenja ocenjevati škodo, ki je nastala v gospodarstvu po julijskih ujmah. Oškodovanci morajo obrazce z oceno škode posredovati najkasneje do 7. oktobra.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je začelo ocenjevati škodo v gospodarstvu, ki so jo povzročila močna neurja z vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami 27. in 28. julija letos, so sporočili.

Ministrstvo poziva gospodarske družbe, podjetnike, zavode in zadruge ter posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost, naj prijavijo oceno škode na gospodarsko ministrstvo najkasneje do vključno 7. oktobra.

Oceno škode morajo posredovati na elektronski naslov: [email protected] – z oznako “Poplave julij 2 2024 in pripisom imena in priimka oškodovanca.

Obrazce lahko posredujejo oškodovanci iz občin: Laško, Solčava, Šentjur, Štore, Litija, Benedikt, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Juršinci, Zavrč, Črna na Koroškem, Dravograd, Mislinja, Slovenj Gradec, Trbovlje, Zagorje ob Savi.

Obrazec in vse ostale informacije so dostopne na vladni spletni strani.

Z ministrstva so še sporočili, da bodo nadaljnje ukrepe za odpravo posledic izvajali le v primeru zagotovitve finančnih sredstev iz proračuna. “Če bodo sredstva zagotovljena, bodo morali oškodovanci na poziv ministrstva predložiti dokazila o dejanski škodi – cenilna poročila, računovodski podatki,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!