Začenjajo se dela na primorski avtocesti

Slovenija 19. Sep 202208:23 0 komentarjev
Primorska avtocesta
Fotografija je simbolična (Foto: Bor Slana/BOBO)

Na 6,3-kilometrskem odseku primorske avtoceste med Divačo in Kozino proti Kopru se danes začenja obnova vozne površine. Dela v vrednosti 6,5 milijona evrov izvaja konzorcij CPK s partnerjem Kolektor CPG, zaključena pa bodo v drugi polovici novembra. Pri Darsu večjih zastojev ne pričakujejo.

V prvi fazi del, od danes do predvidoma 26. septembra, bodo zaprti uvozni krak priključka Divača proti Kopru, pripadajoči pospeševalni pas in del voznega pasu na tem območju. Nato bodo 26. septembra zaprli prehitevalni pas na celotnem odseku med Kozino in Divačo proti Ljubljani ter delno prehitevalni pas proti Kopru.

Predvidoma 3. oktobra bodo ves promet preusmerili na polovico avtoceste, to je smerno vozišče proti Ljubljani, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Kot napovedujejo pri Darsu, bodo dela zaključena v drugi polovici novembra.

Večjih zastojev, tudi glede na izkušnje lanske jesenske obnove odseka med Kozino, Črnim Kalom in Serminom, ko je bil promet urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje, pri Darsu ne pričakujejo. V primeru zgostitev ali krajših zastojev pa voznikom priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!