Zakaj se je predsednica opravičila Nova24TV, Požareportu, Necenzuriranemu …

Slovenija 02. Mar 202314:48 6 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Borut Živulović/BOBO

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je preklicala svojo izjavo v pogovoru za Siol julija lani, pred predsedniško volilno kampanjo, da je kupovanje medijskih napadov na drugače misleče slabo. V izjavi je takrat omenila Požareport, Nova24TV, Reporter in Necenzurirano, ki se jim je zdaj opravičila. Kaj je bil razlog za takšno odločitev?

Takrat še kandidata za predsednico republike Nataša Pirc Musar je v pogovoru za Siol.net dejala, da je slabo, če se kupuje medijski mir in plača medijski napad na drugače misleče. “To je nekaj, kar prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je ne,” je dejala.

S tem je razburila omenjene medije, očitali so ji, da je s tem posegla v ugled medijev in dobro ime njihovih novinarjev. Od nje so pričakovali opravičilo, nekateri so ji napovedali tudi tožbo. Nova24TV in Nova hiša, ki izdaja portal nova24tv.si, sta po poročanju Reporterja in Siola to tudi storili, zaradi česar se je Pirc Musar v zunajsodni poravnavi opravičila in izjavo preklicala, v opravičilu pa med drugim zapisala, da je šlo zgolj za njeno osebno mnenje.

Opravičilo Pirc Musar je medij Nova24TV objavil 24. februarja, portala Reporter in Necenzurirano pa 1. marca. Portal Požareport je danes sicer poročal, da se je Pirc Musar opravičila šele po tem, ko so predsednico republike prek njenega urada pisno obvestili o nameri vložitve tožbe in ji dali zadnjo priložnost, da se zadeve vendarle ”rešijo po mirni, torej zunajsodni poti”.

Predsednica pojasnila, zakaj se je opravičila

Iz urada predsednice so za N1 sporočili, da je bilo opravičilo omenjenim medijem osebna odločitev Pirc Musar. O napovedanih tožbah pa so dejali: “Edini formalni zahtevek je vložila družba Nova24TV. Vendar tudi v tem primeru ni šlo za tožbo, ampak zgolj za opomin pred tožbo.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje