Zaplet pri najdražji utici za peko kostanja

Slovenija 29. Sep 202317:22 6 komentarjev
Peka kostanj
PROFIMEDIA

Zapleti z najdražjo utico za peko kostanja se nadaljujejo. Podjetje, ki je za utico na Prešernovem trgu ponudilo 51.500 evrov, namreč ni poravnalo zneska. Občina bo dražbo ponovila.

V torek je občina izvedla prvo javno dražbo za najem utic za peko kostanja na šestih lokacijah. Pooblaščeni zastopnik podjetja Top Fruit je za utico na Cankarjevem nabrežju pri brvi čez Ljubljanico ponudil 18.500 evrov.

Za najem utice na Bregu pri Novem trgu je pooblaščenec Kmetije Marko Krošelj kot edini dražitelj sprejel izklicno ceno 7.000 evrov. Oba uspešna dražitelja sta že podpisala pogodbi in plačali ponujeni ceni, je danes povedala Andreja Potočnik z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet na mestni občini. Zato so ti dve utici danes postavili, v soboto pa v njih lahko začnejo peči in prodajati kostanj, je dejala.

Največ zanimanja je bilo na torkovi dražbi sicer za najem utice na Prešernovem trgu z izklicno ceno 9.000 evrov. Med štirimi dražitelji sta šla najvišje zastopnika podjetij Profrut in Bela-Go, z 51.500 evri pa je zmagal direktor Profruta Husnija Hajdarpašić.

Potočnik je povedala, da so na občini pripravili pogodbo tudi za to utico, a je Hajdarpašić ni prišel podpisat, prav tako ni plačal ponujene cene. “Od njega ni glasu, zato smo se odločili, da javno dražbo ponovimo,” je povedala.

Že pred dražbo očitki, da je zastopnik Profruta prišel le višat ceno najema

S tem je Hajderpašić dal prav tudi ostalim dražiteljem, ki so že pred začetkom glasno nasprotovali prisotnosti zastopnika Profruta, ki da je prišel le višat ceno najema.

Nova dražba bo 19. oktobra, dražitelji pa morajo najpozneje tri dni pred začetkom dražbe vplačati varščino, ki znaša 10 odstotkov izklicne višine uporabnine, kar za to lokacijo znese 900 evrov. Če oseba, ki vplača varščino, iz neupravičenih razlogov ne pristopi k dražbi ali kljub uspehu na dražbi ni pripravljena skleniti pogodbe o najemu, organizator dražbe varščino obdrži.

Torkova dražba pa ni bila uspešna za utice v Miklošičevem parku, na Šubičevi cesti in v Tivoliju. Za najem zadnjih dveh ni bilo ponudnika, dražbe za utico v Miklošičevem parku pa se je udeležil le eden od dveh prijavljenih dražiteljev, ki pa ni želel sprejeti izklicne cene in k dražbi ni pristopil. Utice tako občina ni oddala.

Tudi za te tri lokacije bodo dražbo ponovili, in sicer 17. oktobra.