Odlazek kupil Primorske novice

Slovenija 24. Maj 202116:25 > 20:06 0 komentarjev
Primorske novice
Srdjan Živulovic/Bobo

Primorske novice so kupila podjetja v posredni lasti poslovneža Martina Odlazka. Zaposleni pravijo, da do danes niso vedeli, da je prodaja v sklepni fazi. O njej so bili obveščeni v kratkem elektronskem sporočilu.

Primorske novice so po poročanju Dela dobile novega lastnika. Kupci so družbe okrog poslovneža Martina Odlazka, ki prek skupine Media24 obvladuje številne medije, med njimi Svet 24, Ekipo, Zarjo/Jano,  Zvezde/Lady, revijo Obrazi, Salamonov oglasnik, Dolenjski list in TV Veseljak, Radio Aktual, Radio Celje, Radio Krka, TV Veseljak in več spletnih medijev.

V uredništvu Primorskih novic se je novica o prodaji razširila danes zjutraj, uradno informacijo pa so prejeli v zelo kratkem dopisu direktorice Patricije Ukmar. Zaposlenim je posredovala elektronsko sporočilo, v katerem je izrazila zaupanje v dobre učinke sinergije.

Novinarji: Verjamemo, da bodo novi lastniki ohranili avtonomijo medija 

V Aktivu novinarjev Primorskih novic so zapisali, da verjamejo, “da menjava lastništva ne bo v ničemer posegla v visoko stopnjo uredniške avtonomije Primorskih novic”. “Zavezani smo javnosti, našim bralcem, še naprej želimo opravljati poslanstvo, ki ga ima neodvisni medij za delovanje demokracije. Verjamemo, da novi lastniki, ki imajo medijske izkušnje, vedo, kaj to pomeni, in bodo avtonomijo Primorskih novic le še krepili. Enako verjamemo, da novi lastniki poznajo produkcijske procese in kadrovske potrebe medijskih hiš ter da bodo s svojimi izkušnjami prispevali k tehnološkemu razvoju našega medija,” so še zapisali.

Prejšnji večinski lastnik Primorskih novic Splošna plovba je sicer že več let iskala novega lastnika, zato prodaja ni presenečenje. Kljub temu pa zaposleni pravijo, da do danes niso vedeli, da je prodaja v zaključni fazi. Negativno jih je presenetil tudi način, na katerega so zanjo izvedeli, zato v kratkem pričakujejo sestanek z novimi lastniki, kjer jim bodo predstavili načrte za prihodnost.

Splošna plovba je po pisanju Dela prodajala 52,45 odstotka lastništva Primorskih novic, kupci pa so Svet24, Salomon in Curator nova. Razlog, da so kupci tri družbe, naj bi bil ta, da je treba za vsakih 20 odstotkov lastništva podjetja pridobiti soglasje ministrstva za kulturo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!