Zaradi močne burje zaprt del primorske avtoceste proti Ljubljani

Slovenija 26. Feb 202307:38 > 09:27 0 komentarjev
Burja
Alen Milavec /BOBO

V delu države je ponoči zapadel sneg, ki večjih preglavic v prometu ni povzročil. Na Primorskem pa že piha močna burja, zaradi katere je na primorski avtocesti zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Omejitve prometa veljajo tudi v Vipavski dolini.

Ponoči je marsikje po državi zapadel sneg, na Primorskem pa je začela pihati močna burja. Kot je na Twitterju zapisal vremenoslovec Blaž Šter, so najmočnejši sunek burje s hitrostjo 124 kilometrov na uro zaznali v Podnanosu.

Burja je že povzročila nekaj nevšečnosti v prometu. Tako je na primorski avtocesti zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na vzporedno cesto.

Že od jutra pa veljajo omejitve prometa tudi v Vipavski dolini. Na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom namreč velja prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami ter avtobuse.

Omejitev velja tudi na regionalnih cestah Selo–Vogrsko–Ajševica in Razdrto–Podnanos–Manče–Vipava. Tam je promet prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Ponekod pa je ceste pobelil sneg. Kot opozarjajo na prometnoinformacijskem centru, ponekod še vedno naletava sneg. Voznikom svetujejo previdno vožnjo z zadostno varnostno razdaljo.

Preberite še: Sneg pobelil dele Slovenije: ponekod ga je padlo 30 centimetrov

Tudi zaradi snega ponekod vejajo posebne omejitve. Na cesti Col–Črni Vrh velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike, prav tako pa tudi na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna le za osebna vozila z verigami, te pa so obvezne tudi na avstrijski strani prelaza Ljubelj.

Zaradi burje so danes čez dan imeli kar nekaj dela gasilci, dežurni delavci cestnih in komunalnih služb ter delavci elektro- in telekomunikacijskih podjetij. Po poročanju centra za obveščanje so posredovali zaradi podrtih dreves na cestišča, drogove in električne vodnike. Sunki burje so odtrgali reklamni pano, sončni kolektor, strehe objektov, drogove telekomunikacij, ponekod je bila motena oskrba z električno energijo in telekomunikacijami. Največ posredovanj je bilo na območju Kopra, Nove Gorice, Postojne in Ilirske Bistrice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!