Na viaduktu Črni Kal zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo v okvari

Slovenija 09. Apr 202418:05 > 20:49 1 komentar
Primorska avtocesta
Foto: Promet.si

V torek okoli pol 18. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti proti Ljubljani. Ko se je voznik tovornjaka zaradi okvare ustavil na cestišču, je zaradi neprilagojene hitrosti vanj trčil voznik kombija, ob trku pa je dele kombije odneslo ša na osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Srbije in v osebni avtomobil avstrijskega državljana.

Koprski policisti so bili v torek ob 17.25 obveščeni o prometni nesreči na avtocesti proti Ljubljani. Na kraju so ugotovili, da se je na viaduktu Črni kal zaradi okvare ustavil 61-letni voznik tovornjaka s polpriklopnikom, vanj pa je nato trčil 41-letni voznik kombija.

Voznik tovornjaka iz Murske Sobote se je ustavil deloma na voznem, deloma na odstavnem pasu. Zaradi trka kombija v tovornjak je deke kombija dvignilo, pri tem pa so padli na avtomobil državljana Srbije, zatem pa je kombi udaril še v avtomobil, ki ga je vozil državljan Avstrije.

Voznik kombija je ob nesreči ostal ukleščen v vozilu. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so voznika kombija z okolice Materije odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, kjer so ugotovili, da je utrpel lažje poškodbe. Sledi mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Ostali udeleženci niso poškodovani.

Zaradi prometne nesreče na viaduktu Črni Kal je bila primorska avtocesta med priključkoma Črni Kal in Kastelec proti Ljubljani več ur zaprt. Ponovno so jo odprli okoli 22. ure. Obvoz je bil v tem času možen po regionalni cesti, poroča prometnoinformacijski center.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje