Koliko bi znašal regres za najslabše plačane javne uslužbence?

Slovenija 10. Maj 202318:46 0 komentarjev
Branimir Štrukelj
Branimir Štrukelj (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Reprezentativni sindikati javnega sektorja so uskladili predlog višine izplačila regresa za letos. Koliko bi dobili najslabše plačani javni uslužbenci?

Glede na sindikalno usklajen predlog, ki ga je pridobila STA, bi javni uslužbenci, uvrščeni do vključno 26. plačnega razreda, prejeli regres v višini 1.503,36 evra neto. Regres za uslužbence od 27. do vključno 35. plačnega razreda bi glede na predlog znašal 1.453,36 evra neto, od 36. do vključno 40. razreda 1.403,36 evra neto in od 41. do vključno 50. plačnega razreda 1303,36 evra neto. Za tiste, ki so uvrščeni v 51. ali višji plačni razred, pa sindikati predlagajo regres v višini 1.203,36 evra neto.

Pogajalski skupini reprezentativnih sindikatov javnega sektorja sta usklajen predlog že posredovali vladni strani. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je po ponedeljkovih krovnih pogajanjih o besedilu zakona o skupnih temeljih sistema plač v javnem sektorju še napovedala, da se bodo do predloga na vladi opredelili, ko ga bodo prejeli, ne sodi pa to vprašanje v okvir pogovorov o prenovi plačnega sistema. Zato bodo predlog usklajevali na posebnem sestanku pogajalske skupine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!