Znano je, kam bo predsednica Pirc Musar odpotovala na prvi uradni obisk na tuje

Slovenija 27. Jan 202305:03 3 komentarji
pirc musar
Matjaž Klemenc/UPRS

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar je za prvi uradni obisk v tujini izbrala sosednjo Hrvaško. V Zagrebu se bo sestala s hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem.

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki je začela mandat konec lanskega leta, bo prihodnjo sredo odpotovala na prvi uradni obisk na tuje. V vlogi predsednice bo najprej odpotovala v hrvaško prestolnico Zagreb, kjer se bo srečala s kolegom Zoranom Milanovićem. Po naših informacijah bo srečanje spoznavne narave.

Predsednica bo Hrvaško obiskala v sredo, za tem pa bo odpotovala tudi v druge sosednje države in Nemčijo. Jesenski “zelo verjetni” načrt, ki je predvideval, da bo prvi obisk Pirc Musar na tujem turneja po Zahodnem Balkanu, se tako ne bo uresničil. Turnejo je predsednica napovedala še pred uradnim začetkom predsedniškega mandata 23. decembra.

Pirc Musar je novembra za Radio Slovenija povedala, da si je želela najprej obiskati Nemčijo, torej našo največjo trgovinsko partnerico. Da bi namesto v Berlin raje odpotovala v države Zahodnega Balkana, je Pirc Musar napovedala ob pestrem dogajanju v regiji, ki jo prežemajo prenekatere napetosti. “Seveda ne pozabljam na Hrvaško, a je nekoliko preveč vpletena tudi v dogajanje v Bosni in Hercegovini, kjer bo tudi treba nekoliko umiriti strasti. Skrbi pa me predvsem odnos med Srbijo in Kosovom, zato bo ta turneja zelo verjetno moja prva pot,” je dejala takrat.

Spomnimo, države Zahodnega Balkana je pred kratkim obiskala zunanja ministrica Tanja Fajon.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje