Gneča na cestah se umirja

Slovenija 15. Jul 202309:10 > 16:05 1 komentar
Gneča
Promet.si

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, ki je bil od jutra močno zgoščen in je povzročal številne zamude, se je začel pozno popoldne umirjati. Zastoj vztraja le še na štajerski avtocesti med priključkoma Maribor center in Zrkovci proti Šentilju, pri čemer je zamuda ocenjena na 10 do 15 minut.

Prometnoinformacijski center za državne ceste izpostavlja še pomursko avtocesto, kjer je zaradi okvare vozila zaprt vozni pas med priključkoma Vučja vas in Murska Sobota proti Lendavi.

Od jutra pa še tudi popoldne so medtem nastajali daljši zastoji na obeh straneh karavanškega predora, proti Sloveniji je bil dolg tudi sedem kilometrov, čas potovanja je bil podaljšan na delih gorenjske, štajerske in primorske avtoceste, gneča je bila na ljubljanski obvoznici in hitri cesti Škofije-Koper, pa tudi na nekaterih drugih cestah na Obali in okoli Bleda.

Prometnoinformacijski center pester dan na cestah napoveduje tudi za nedeljo. Dopoldne bo gostota prometa visoka, popoldne pa zelo visoka, navaja.

Danes do 13. ure velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah pa do 16. ure.

Prometnoinformacijski center je za danes popoldne napovedal visoko gostoto prometa. V nedeljo dopoldne bo gostota po pričakovanjih prav tako visoka, popoldne pa zelo visoka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje