Zoran Janković sredi kolapsa stopil v križišče in promet usmerjal kar sam

Slovenija 25. Okt 202310:06 36 komentarjev

Ljubljano dnevno dušijo nepregledne kolone pločevine, še posebej hudo pa je – kot se je znova izkazalo v minulih dneh – ob konicah in slabem vremenu. Minuli petek je v gneči obstal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki za prometni kolaps krivi "neodgovorne voznike", usmerjanja prometa pa se je lotil kar sam. "Izstopil sem iz avta, šel v križišče in situacijo uredil, vsaj kar zadeva naše voznike mestnih avtobusov," je opisal dogajanje.

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića je v Ljubljani 200.000 vozil, še 127.000 dodatnih se jih vsak dan pripelje z drugih koncev države. Še posebej grozno stanje pa je – kot se je znova izkazalo v minulih dneh – ob slabem vremenu in popoldanskih konicah.

V prometnem kaosu je minuli petek obstal tudi Janković, ki je kar sam stopil v križišče in usmerjal promet. “Kje je bil kolaps? V petek smo kolaps gledali pred hotelom InterContinental in za Trgom Osvobodilne fronte. Vam bom jaz povedal, ker sem čakal v koloni v avtu, v katerem smo se sicer peljali štirje. Izstopil sem, šel v križišče in situacijo uredil, vsaj kar zadeva naše voznike mestnih avtobusov,” je opisal dogajanje.

Trg Osvobodilne fronte zavije na Slovensko cesto, po njegovih besedah pa je v petek z nasprotne strani križišče že blokiral drug avtobus. “In so stali. Pa se je prižgala ena zelena luč, pa druga, pa tretja. Vsi so stali, ker niso mogli nikamor. Kdo je kriv? Neodgovorni vozniki, ki pospešijo, zapeljejo skozi rumeno ali pa že rdečo luč, ostanejo v križišču in tako zablokirajo vse,” je bil oster.

“To je eno od križišč, v katerem bo ves čas gneča, zato mora biti ob prometnih konicah tam absolutno prisotna policija, mestni redarji te pristojnosti nimajo. V petek sem nalogo policije opravil sam, pa je šlo,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje