74-letnico v domu za starejše razglasili za mrtvo, nato ugotovili, da še diha

Svet 04. Jun 202408:19 0 komentarjev
Starost
Aljaž Uršej/N1

V ameriški zvezni državi so 74-letno stanovalko doma za starejše razglasili za mrtvo. Ko so jo odpeljali v pogrebni dom, pa so ugotovili, da še vedno diha.

V ponedeljek so v domu za starejše v ameriški zvezni državi Nebraska 74-letnico razglasili za mrtvo. Zaposleni v domu so zato poklicali pogrebni zavod in zdravnika, gospo pa so odpeljali v pogrebni dom.

Ko so dve uri kasneje njeno telo začeli pripravljati na pogreb, je eden od pogrebnikov ugotovil, da 74-letnica še diha, je povedala tiskovna predstavnica gasilsko-reševalne službe. “Zaposleni so jo položili na mizo, da bi začeli postopek. Eden je opazil, da gospa še vedno diha,” je dodala. Ni jasno, ali je zdravnik pred tem potrdil smrt 74-letnice.

Pogrebniki so zato takoj poklicali na številko za nujne primere 911, reševalci pa so živo žensko iz pogrebnega zavoda prepeljali v bolnišnico. Čez dan je ostala na opazovanju, poroča NBC News.

Namestnik glavnega šerifa v okrožju Lancaster Ben Houchin je na novinarski konferenci dejal, da gre za zelo nenavaden primer. “V tem poslu sem že 31 let, kaj takega se še ni zgodilo,” je poudaril.

Dodal je tudi, da policijska preiskava dogodka še poteka, a da za zdaj ni znakov, da bi dom za starejše pri razglasitvi smrti ravnal zlonamerno.

Bonus video: Ekskluzivno veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!