Ali si je treba lase pred barvanjem umiti?

Navdih 12. Nov 202308:51 1 komentar
barvanje las
Foto: PROFIMEDIA

Barvanje las pri frizerju lahko precej stane, zato se nekateri raje odločajo za barvanje doma. Ali si je treba lase pred nanosom barve umiti?

Pred nanosom barve je zelo pomembno, da natančno preberete navodila za barvanje, da nova barva kar najbolje zasije.

Čeprav se navodila razlikujejo glede na barvo za lase, obstaja nekaj vprašanj, na katera bo morda vseeno treba odgovoriti.

Ali si je treba lase pred nanosom barve umiti?

Kot piše Citymagazine, je večina barv za lase zasnovanih tako, da bolje delujejo na laseh, ki niso sveže oprani. Če preskočite umivanje, se na lasišču naberejo olja, kar posledično pomaga pri zaščiti pred draženjem, ki ga lahko povzroči barvanje las.

A to ne pomeni, da ne smete barvati sveže umitih las. V tem primeru je morda boljše uporabiti barvo brez amonijaka, da zmanjšate morebitno draženje.

Ali si lahko barvate lase, ko so mastni?

Lase lahko barvate, ko so mastni, saj to koristi lasem in lasišču. Naravna olja prekrijejo lase in lasišče, kar lahko povzroči manjšo poškodbo las in lahko zmanjša tveganje za morebitno draženje lasišča. Navsezadnje je bolje barvati lase, ki so rahlo mastni, kot čiste pramene.

Česa ne smete storiti pred barvanjem las?

Poleg umivanja las se pred barvanjem las izogibajte nanosu kakršnih koli izdelkov za oblikovanje, kot so suhi šamponi ali geli za lase, saj lahko vplivajo na vpojnost barve las.

Kot še piše Citymagazine, frizerji svetujejo, da je po barvanju najboljše počakati 24 ur z naslednjim umivanjem las, pri tem pa je treba izbrati kakovostne izdelke, ki so varni za barvane lase.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje