American Airlines: hud napad na stevardeso

Svet 29. Okt 202112:32 0 komentarjev
American Airlines
PROFIMEDIA

Polet od ene do druge obale v ZDA so v sredo zvečer preusmerili v Denver, potem ko je potnik fizično napadel stevardeso, so sporočili iz letalske družbe American Airlines.

Letalo (let 976), ki je z mednarodnega letališča John F. Kennedy v New Yorku poletelo v Santa Ano v Kaliforniji, je varno pristalo v Denverju, kjer je policija “potnika odstranila iz letala in ga pridržala”, so sporočili iz letalske družbe.

Vir, ki je seznanjen s podrobnostmi dogodka, je dejal, da “napad ni bil izzvan”, in dodal, da je potnik odšel do zadnjega dela letala, stevardeso dvakrat udaril v obraz in ji zlomil nos.

Vodja letalske družbe American Airlines je povedal, da je sredin incident “eden najhujših prikazov neprimernega vedenja potnikov, ki smo mu kdaj bili priča”.

V videoposnetku, objavljenem na družbenih omrežjih, je izvršni direktor družbe Doug Parker dejal, da podpira poškodovano stevardeso, in moškemu, osumljenemu napada, prepovedal ponovno letenje z njihovo letalsko družbo.

“To ni dovolj,” je dejal Parker. “Delamo vse, kar je v naši moči, da bo za svoje dejanje odgovarjal.”

FBI je sporočil, da preiskuje incident. Agencija je sporočila, da še nikogar niso aretirali, preiskava še poteka.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA) je v četrtek prav tako sporočila, da bo obravnavala dogodek.

American Airlines sodeluje z oblastmi, pravi tiskovni predstavnik letalske družbe Curtis Blessing. “Ogorčeni smo nad poročili o tem, kaj se je zgodilo na letalu,” je dejal Blessing.

FAA je na začetku tega leta sprejela politiko ničelne tolerance za neposlušne potnike na letalih. Agencija je avgusta sporočila, da je leta 2021 izdala več kot milijon dolarjev glob za neposlušne potnike.

Eno od glob (45.000 dolarjev) so avgusta izrekli potniku, osumljenemu, da je svojo prtljago vrgel v drugo potnico, in medtem ko je ležal na tleh, “zgrabil stevardeso za gležnje in ji glavo potisnil v krilo”.

FAA je v svojem zadnjem poročilu napisala, da je bilo letos prijavljenih 4.941 neposlušnih potnikov.

Raziskava Združenja stevardes, objavljena julija, je pokazala, da je 85 odstotkov anketiranih stevardes (v anketi jih je sodelovalo 5.000) odgovorilo, da so se leta 2021 ukvarjale z neposlušnimi potniki.

Moteči potniki so uporabljali seksističen, rasističen in/ali homofobni jezik, je dejalo 61 odstotkov stevardes, medtem ko jih je 17 odstotkov izjavilo, da so bile letos žrtve fizičnega napada.

Avtor: Pete Muntean/CNN

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!