Ameriška košarkarica premeščena v rusko kazensko kolonijo

Šport 09. Nov 202211:03 0 komentarjev
REUTERS/Evgenia Novozhenina

Priprta ameriška košarkarska zvezdnica Brittney Griner je na poti v rusko kazensko kolonijo, je sporočila njena odvetniška ekipa. Spomnimo, da so jo ruske oblasti aretirale na moskovskem letališču zaradi suma tihotapljenja prepovedanih drog v državo.

Ameriška športna zvezdnica Brittney Griner je spoznana za krivo neupravičenega pridobivanja, posedovanja ali prevoza mamil in tihotapljenja večje količine mamil v Rusijo.

“Brittney je bila 4. novembra premeščena iz centra za pridržanje. Po naših informacijah je na poti v kazensko kolonijo. Nobenih informacij nimamo o njeni trenutni lokaciji ali končnem cilju,” je v sredo sporočila njena odvetniška ekipa. Njeni pravniki še trdijo, da Rusija obvestila o prestajanju kazni zapornikov običajno pošilja po pošti, kar traja do dva tedna.

Oglasili so se tudi v Združenih državah Amerike (ZDA). Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je dejala, da je vsaka minuta, ki jo mora Griner preživeti v “nezakonitem priporu, minuta preveč”. V ZDA si prizadevajo za njeno izpustitev, a diplomatski pogovori za zdaj niso bili uspešni.

Košarkarico so ruske oblasti na letališču v Moskvi pridržale 17. februarja. Cariniki naj bi v prtljagi članice moštva Phoenix Mercury našli drogo. Zaradi nedovoljene vsebine v prtljagi je bila pridržana, ruska zakonodaja pa za posedovanja nedovoljenih substanc predvideva do deset let zapora.

Griner je v začetku julija na sodišču krivdo priznala in v isti sapi poudarila, da ni želela kršiti ruskih zakonov. “V naglici pri pakiranju pa so se vstavki za elektronsko cigareto z vsebnostjo konopljinega olja po pomoti znašli v moji prtljagi,” je takrat dejala Američanka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!