Urednica TV Pink vozila pod vplivom alkohola in na prehodu za pešce zbila dekle

Črna kronika 27. Jun 202410:21 > 11:34 0 komentarjev
Srbska policija
Fotografija je simbolična (Vir: PROFIMEDIA)

Na eni od najbolj prometnih beograjskih ulic je sinoči voznica na prehodu za pešce zbila 15-letno dekle. Avtomobil je vozila producentka in urednica na srbski komercialni televiziji Pink Nina Kovačević, ob nesreči pa je policija ugotovila, da je vozila pod vplivom alkohola. Kovačević so pridržali za 48 ur, s kazensko ovadbo pa jo bodo privedli na zaslišanje.

V Beogradu je sinoči voznica na prehodu za pešce zbila peško. Kot navedbe policije povzema N1 Beograd, je voznica N. K. kmalu po 23. uri v Ulici vojvode Stepe na prehodu za pešce zbila 15-letno dekle. Peško so s težjimi poškodbami odpeljali v vojaško bolnišnico v beograjski Banjici, od koder so sporočili, da je dekle v stabilnem zdravstvenem stanju.

V srbskih medijih pa odmeva ime povzročiteljice nesreče. Kot poroča portal nova.rs, je za volanom sedela producentka in urednica na srbski komercialni televiziji Pink Nina Kovačević. Kot so še navedli na policiji, je alkotest pri voznici pokazal 1,02 promila alkohola v krvi.

Policija je sicer razkrila le začetnici imena povzročiteljice, je pa navedla, da so ji odredili 48-urno pridržanje in da jo bodo s kazensko ovadbo privedli pred tožilstvo v Beogradu. Da je 15-letnico zbila Pinkova urednica, ki je vozila pod vplivom alkohola, je prva na družbenem omrežju X sporočila opozicijska političarka Marinika Tepić.

Televizija Pink sicer velja za enega izmed medijev blizu srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću in njegovi Srbski napredni stranki. Televizija je bila precej kritik deležna lani maja po smrtonosnih streljanjih v beograjski šoli in Mladenovcu. Del javnosti, ki se je udeleževal protestov proti nasilju, je Pink obtoževal, da nasilje v družbi spodbuja s svojim resničnostnim šovom Zadruga. Gre za oddajo, v kateri skupina ljudi več mesecev živi na posestvu, ki ga je dal zgraditi lastnik Pinka Željko Mitrović.

Na kupu se običajno zbere skupina znanih pevcev, starlet, obsojenih kriminalcev pa tudi popolnih anonimnežev, ki pa nimajo prav veliko moralnih zadržkov. Tako je bilo v zadnjih letih v šovu mogoče redno videti spolnost, fizično nasilje in kletvice. Po strelskih napadih so se pojavljale pobude o ukinitvi šova, da naj o tem razmisli, pa je lastnika Pinka pozval tudi Vučić. To se ni zgodilo, saj se na komercialni televiziji pravkar odvija sedma sezona šova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!