Benečani nad žeparje s posebno fotografsko akcijo

Svet 29. Maj 202415:03 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V Benetkah so se meščani odločili na lastno pest postaviti po robu žeparjem. V javnosti so izobesili fotografije žeparjev, ki po njihovem prepričanju vsak dan okradejo na stotine turistov in domačinov.

V Benetkah so se meščani odločili na lastno pest postaviti po robu številnim žeparjem, ki po njihovem delajo mesto nevarno. Organizirani v okviru posebnega odbora so v javnosti te dni izobesili fotografije žeparjev, ki naj bi delovali v zgodovinskem mestu na vodi, kamor se dnevno zgrinja na tisoče turistov.

Meščani so organizirani v okviru posebnega odbora, imenovanega Državljani niso razkropljeni (“Cittadini non distratti”). Ob vhodu v glavno železniško postajo Santa Lucia v Benetkah so na plakatu objavili 90 fotografij žeparjev, ki po njihovem prepričanju vsak dan okradejo na stotine turistov in domačinov.

Meščani so se na ta način odločili upreti tolpam žeparjev v mestu. Obiskovalce in domačine opozarjajo pred žeparji, ki običajno preoblečeni v turiste delujejo v skupinah ter žrtvam iz torbic ali nahrbtnikov kradejo denarnice in druge dragocenosti.

Združenje opozarja, da tolpe za svoje početje pogosto izkoriščajo otroke, mlajše od 14 let, ki niso kazensko odgovorni.

Beneška policija je nedavno neki ženski, obtoženi žeparstva, zasegla 200.000 evrov. Osumljenka naj bi si veliko količino denarja nabrala z vrsto kaznivih dejanj, ki naj bi jih storila od leta 2017, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!