Biden na slovesnosti znova vznemiril državljane: “Poglejte, spi!”

Svet 29. Maj 202411:33 0 komentarjev
Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški predsednik Joe Biden je znova vznemiril državljane. Na nedavni slovesnosti je med sedenjem na odru za nekaj časa zaprl oči, nekateri trdijo, da je celo zadremal. Na spletu se je že znašel videoposnetek, pod njim pa vrsta komentarjev.

V ponedeljek je v ameriški zvezni državi Virginia potekala slovesnost ob dnevu spomina. Pokopališče v Arlingtonu je ob tej priložnosti obiskal tudi ameriški predsednik Joe Biden, ki je h grobu neznanega vojaka simbolno položil venec.

Na prireditvi so se visoki državni predstavniki padlim vojakom poklonili tudi z govori. Medtem je največ pozornosti požel prav predsednik Biden. A ne zaradi svojih besed, temveč zaradi vedenja med govorom obrambnega ministra Lloyda Austina.

Med govorom ministra je namreč predsednik za nekaj časa zaprl oči. Bidna je medtem posnela televizijska kamera, posnetek pa se je znašel tudi na družbenih omrežjih. Uporabniki družbenih omrežij se sprašujejo, ali je predsednik vsem na očeh zaspal.

“Video prikazuje predsednika Bidna, ki je med dogodkom za dalj časa zaprl oči. Konservativni aktivisti trdijo, da je med nagovorom obrambnega ministra spal,” poroča Newsweek.

Na posnetku, ki se je razširil po omrežju X, se sliši tudi ženski glas, ki reče: “Poglejte, Biden spi. Njegove oči so bile zaprte približno 30 sekund,” povzema ameriški medij.

Posnetek “spečega” Bidna na družbenem omrežju delijo predvsem podporniki njegovega protikandidata na bližajočih se ameriških predsedniških volitvah Donalda Trumpa. Pod posnetkom pa se je zvrstilo več komentarjev. “Državna sramota,” je napisal eden izmed uporabnikov, drugi pa: “Prešel je na način varčevanja z energijo.”

Trenutni ameriški predsednik je sicer zaradi svoje starosti pogosta tarča očitkov, da ni več sposoben voditi države. Republikanci so med Bidnovim vodenjem države denimo večkrat opozorili na napake in nejasnosti v njegovih govorih, pa tudi padce na odru.

Dan spomina (ang. Memorial Day) je v Združenih državah Amerike državni praznik, ob katerem se Američani spominjajo vseh, ki so umrli v službi v oboroženih silah ZDA. Mnogi obiščejo grobove padlih in spomenike ter jih ob tej priložnosti okrasijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!