Cariniki ustavili avto s hrvaškimi tablicami: takega “ulova” niso pričakovali

Svet 23. Sep 202415:04 6 komentarjev
Istrska policija
Fotografija je simbolična. (Foto: PU Istarska)

Sezona žganjekuhe se je "bogato" začela. Tudi za hrvaške carinike. V samo desetih dneh so zaplenili več kot 7.000 litrov žganja.

V ponedeljek so cariniki mobilne enote hrvaške carinske službe na Reki preprečili ilegalno prodajo žganja, poroča hrvaški Dnevnik.

Ustavili so avto s hrvaškimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil hrvaški državljan. Pri pregledu vozila so našli 43 plastičnih petlitrskih posod, v katerih je bilo skupaj 215 litrov slivovke. Posode niso imele nobene oznake o proizvodu ali proizvajalcu, bile pa so tudi brez posebnih nalepk hrvaškega finančnega ministrstva, s katerimi morajo biti označene.

slivovka, žganje, carina, Hrvaška
Prtljažnik poln posod s slivovko (Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK/Dnevnik.hr)

Voznika so ovadili za nezakonito posedovanje in prevoz predmetov, ki so obdavčljivi po hrvaškem zakonu o trošarinah, kaznovali pa ga bodo s 4.500 evri globe. Najdeno slivovko so vozniku začasno odvzeli, poslali pa mu bodo zahtevo za plačilo 684,85 evra trošarine na žgane pijače.

V Slavoniji moškemu zaplenili skoraj 7.000 litrov žganja

Le deset dni pred tem so cariniki iz Slavonskega Broda v neki družinski hiši in vikendu zaplenili skoraj sedem tisoč litrov žganja in opremo za proizvodnjo alkoholnih pijač. Na obeh lokacijah so našli neprijavljena kotla za žganjekuho in skupaj 6.692,50 litra različnega žganja – slivovke, grozdnega (lozovača), jabolčnega in hruškovega žganja. Tudi temu moškemu so vse predmete in žganje začasno vzeli, plačati pa bo moral 29.244 evrov trošarine.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje