Česa res ne bi smeli prati v stroju, saj lahko povzročite nepopravljivo škodo

Magazin 06. Avg 202420:29 0 komentarjev
Pralni stroj
Foto: PROFIMEDIA

Pralni stroj je nepogrešljiv aparat, a vsega, kar vam pade na pamet, v njem ne smete prati. Pranje česa res ni priporočljivo?

Mojster za pralne stroje, ki ima več kot 30-letne izkušnje, Scott Flint je opozoril, da so najslabše za pralne stroje preproge iz kopalnice.

Po njegovih besedah je največja težava v tem, da kopalniške preproge iz mikrovlaken vpijejo zelo veliko vode in na koncu tehtajo veliko več, kot je za pralni stroj priporočljivo. “Sodobni stroji imajo veliko večjo hitrost ožemanja kot pralni stroji iz preteklosti – tudi do 1200 vrtljajev na minuto pri veliki hitrosti. Ta hitrost ustvari veliko silo, ki lahko poškoduje boben,” je pojasnil Flint za portal Taste of Home.

Dejal je še, da so nekatere preproge in predpražniki narejeni iz gumijastega materiala, ki se lahko med pranjem poškoduje in nalomi, koščki pa pridejo v filter in črpalko ter ovirajo delovanje stroja.

Tudi če preproga ni iz gumijastega materiala, mojster svetuje, da lahko tudi druga vlakna zamašijo črpalko.

Mojster svetuje, da je tovrstne preproge najbolje odnesti v pralnico, kjer so stroji zasnovani za pranje težjih predmetov, kot so odeje, postelje za hišne ljubljenčke, spalne vreče in preproge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!