Čistilka v sejni sobi našla sendvič s tuno. Ta jo je drago stal

Svet 20. Feb 202419:23 10 komentarjev
Čistilka, čiščenje
Foto: PROFIMEDIA

Mati samohranilka Gabriela Rodriguez iz Ekvadorja je bila odpuščena, ker je pojedla ostanke sendviča s tuno. Tega je med delom našla v sejni sobi ugledne londonske odvetniške pisarne.

Čistilka Gabriela Rodriguez je po sestanku v sejni sobi ugledne londonske odvetniške pisarne našla zavržen sendvič s tuno britanske verige supermarketov Tesco, ki stane slabih 1,80 evra. Rodriguez naj bi omenjeni sendvič pojedla, odvetniška pisarna Devonshires Solicitors pa naj bi se nato pritožila njenemu delodajalcu, sicer zasebnemu podjetju Total Clean. To jo je odpustilo tik pred božičem, poročanje Business Insiderja povzema N1 Zagreb.

Čeprav je omenjeni medij prosil za odziv odvetniške družbe, se ta ni odzvala na zahtevo za komentar. Čistilno podjetje, ki naj bi se za odpoved odločilo po notranji preiskavi, se je prav tako zavilo v molk.

Izgubi službe so nasprotovali člani organizacije United Voices of the World (UVW), ki zastopa delavce migrante v Združenem kraljestvu, piše Guardian. UVW je zatrdil, da se odvetniki ugledne pisarne nad čistilko ne bi pritožili, če Rodriguez, ki je te pisarne čistila dve leti, ne bi bila Latinskoameričanka in z omejenim znanjem angleščine.

Sindikat naj bi zdaj na delovnem sodišču vložil tožbo zoper odvetniško pisarno Devonshires Solicitors in čistilno podjetje Total Clean zaradi neposredne in/ali posredne rasne diskriminacije. Petros Elia, generalni sekretar UVW, je povedal, da čistilke in čistilce v Združenem kraljestvu pogosto odpuščajo zaradi “banalnih” in “diskriminatornih” razlogov.

“Mnogi opisujejo občutek, kot da z njimi ravnajo kot z umazanijo, ki jo čistijo, in Gabriela je ena od njih. Povzdignili bomo glas in se združili v boju proti vsakemu delodajalcu – tudi velikim, močnim podjetjem, kot je Devonshires Solicitors,” je še dejal po pisanju N1 Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje