Digitalna covidna potrdila v Avstriji že prihodnji teden

Koronavirus 31. Maj 202116:44 > 17:48 0 komentarjev
digitalno covidno potrdilo
Lisi Niesner/REUTERS

Pri naših severnih sosedih bodo predvidoma prihodnji teden zaživela digitalna covidna potrdila, s katerimi bodo imetniki lahko potrdili, da so bodisi preboleli covid-19, so proti njemu cepljeni ali pa so bili negativni na testiranju na okužbo.

Avstrija digitalnega covidnega potrdila ne bo uvedla v petek, ampak najmanj en teden kasneje. Za to so se odločili zaradi potrebe po tehničnih prilagoditvah sistema, so pojasnili na avstrijskem ministrstvu za zdravje.

“Pretekli teden je EU spremenila tehnične zahteve. Zato so potrebne prilagoditve nacionalnega sistema,” so zapisali na ministrstvu za zdravje. Zato so uvedbo digitalnega covidnega potrdila s kodo QR preložili za najmanj en teden in ne bo uvedeno že 4. junija, kot je bilo sprva predvideno, so navedli po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Avstrijci bodo morali tako na potrdila s kodo QR o tem, da so bili cepljeni proti covidu-19, da so ga preboleli ali da so bili negativni na testiranju na okužbo s koronavirusom, počakati vsaj en teden dlje, kot je bilo načrtovano. Nekatera potrdila o negativnem izvidu imajo sicer kodo QR že zdaj.

Pri naših severnih sosedih, ki ima okoli 8,86 milijona prebivalcev, je sicer v celoti cepljenih več kot 1,5 milijona oziroma 17 odstotkov ljudi. Najmanj en odmerek je prejelo 3,6 milijona oziroma 40,5 odstotka prebivalcev.

V državi se sicer še naprej znižuje število novih okužb s koronavirusom. V zadnjem dnevu so jih potrdili 229. Sedemdnevna incidenca novih okužb znaša 34,5 okužbe na 100.000 prebivalcev. V zadnjih 24 urah pa je umrlo še sedem covidnih bolnikov. Ob tem se je nekoliko povečalo število bolnikov s to boleznijo v bolnišnicah, in sicer na 417. Na intenzivni negi jih je 154.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!