Dodik pripeljal harmonikarja in zapel ‘Srpkinja je mene majka rodila’

Svet 18. Okt 202114:48 > 15:18 0 komentarjev
Milorad Dodik in harmonikar
@SNSDDodik/TWITTER

Odmeva poteza Milorada Dodika: v prostore predsedstva BiH je pripeljal harmonikarja in v družbi več oseb glasno pel. Da bo to naredil, je napovedal prejšnji teden, ob tem pa dodal, da bo še naprej blokiral delo bosanskih institucij. Hrvaški član predsedstva je njegovo potezo označil za sramotno.

Srbski član predsedstva BiH Milorad Dodik je danes v svoj kabinet pripeljal harmonikarja in odpel pesem Srpkinja je mene majka rodila (Rodila me je srbska mati). Pel je v družbi več oseb, posnetke pa je na Twitterjevem profilu objavila stranka SNSD. Na enem od posnetkov Dodik kliče tudi svojo mamo in ji reče: “Poslušaj zdaj to sredi Sarajeva.” Ob tem so na Twitterju v stranki SNSD zapisali: “Kdor poje, zlo ne misli”.

Danes sicer poteka skupščina predsedstva BiH, Dodik pa je že napovedal, da bo glasoval proti vsem odločitvam in tako še naprej bojkotiral delo teh institucij. Da bo pripeljal harmonikarja in “naredil žur”, je Dodik napovedal pretekli teden. Takrat je dodal, da bo zapel pesem Nema te više Alija (Ni te več, Alija).

Hrvaški član predsedstva Željko Komšić je komentiral, da se je Dodik s to potezo osramotil. “Lahko je igrati norca, a posledice so tudi lahko hude,” je dejal. “Harmonikar je res nepotrebna provokacija,” je povedal. “Ne more vsak delati vsega, kar hoče. Bili so tudi bolj nevarni posamezniki kot Dodik, ki so mislili, da lahko delajo, kar hočejo. Vemo, kako so končali,” je dejal. Ob tem je Komšić dodal še: “Od gosli Radovana Karadžića je prišel do harmonike.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!