Donald Trump napovedal tožbo zaradi racije na posestvu

Svet 15. Avg 202411:55 0 komentarjev
Donald Trump
Foto: REUTERS/Umit Bektas

Nekdanji ameriški predsednik in trenutni republikanski kandidat Donald Trump je napovedal tožbo zaradi racije na njegovem posestvu na Floridi.

Odvetniki bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa so napovedali tožbo proti pravosodnemu ministrstvu ZDA zaradi racije na njegovem floridskem posestvu Mar a Lago, kjer so agenti FBI avgusta 2022 zaplenili več tisoč dokumentov, ki jih je nepooblaščeno odnesel s seboj iz Bele hiše, je poročala televizija Fox News.

Trumpovi odvetniki so že prejšnji teden napovedali, da bodo zahtevali 100 milijonov dolarjev odškodnine, in trdijo, da racija ni bila potrebna, ker bi lahko ministrstvo le zaprosilo za vrnitev dokumentov.

Niso pa navedli, da so Nacionalni arhivi skupaj s pravosodnim ministrstvom pred racijo od Trumpa večkrat zahtevali, naj vrne dokumente, med katerimi so bili tudi strogo zaupni, vendar je trdil, da jih nima, poroča televizija NBC.

Zaradi zaupnih dokumentov je posebni tožilec Jack Smith proti Trumpu vložil obtožnico, vendar pa je zvezna sodnica Aileen Cannon, ki jo je na položaj imenoval Trump, pred kratkim tožbo razveljavila s trditvijo, da imenovanje Smitha ni bilo v skladu z ustavo. Smith se je na ta sklep pritožil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!