Drama na letalu proti Splitu: policija vklenila moškega in ga odvedla z letala

Svet 26. Maj 202411:50 0 komentarjev
Potniki na letalu
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na letališču norveške prestolnice se je danes odvijala prava drama. Tik preden bi letalo vzletelo proti Splitu, se je ustavilo, vanj pa je vstopila policija.

Nekaj pred sedmo uro zjutraj bi moralo z letališča Gardermoen v Oslu proti Splitu poleteti letalo letalske družbe Norwegian Air. Ko se je letalo že premikalo proti vzletni stezi, se je to nenadoma ustavilo. Letalsko osebje je potnike sprva obvestilo, da se morajo ustaviti zaradi tehničnih težav, je za časnik Slobodna Dalmacija pripovedoval eden izmed potnikov.

Potniki sprva niso opazili nič posebnega. Kasneje pa se je izkazalo, da je eden izmed potnikov skušal na silo vdreti v pilotsko kabino, ker pa mu to ni uspelo, se je zaklenil na stranišče v zadnjem delu plovila. Posredovala je policija.

“V sprednji del letala so vstopili policisti in se po krajšem pogovoru odpravili proti stranišču, kamor se je zaklenil potnik. Na letalu je prišlo do prerivanja, saj so vsi želeli izvedeti, kaj se dogaja, zato se ni jasno videlo, ali je policija s silo vdrla v stranišče, ali se je potnik predal sam,” je pojasnil Senad Bišćević, eden izmed potnikov, ki je dogajanje spremljal od blizu.

23-letnega Hrvata je policija nato vklenjenega v lisice odvedla v letališko stavbo. Kasneje so sporočili, da moški ni bil pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Policija še preiskuje motiv 23-letnika.

Letalo je z dvourno zamudo na koncu le vzletelo proti Splitu, posadka pa se je potnikom opravičila za zamudo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!