EasyJet bo z letala odstranil sedeže, da bo lahko letel z manj posadke

Svet 08. Maj. 202217:442 komentarja
Delite:
EasyJet letalo, A319
Foto: PROFIMEDIA

Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet namerava odstraniti zadnjo vrsto sedežev z nekaterih letal v prihajajoči poletni sezoni, da bi lahko leteli z manj člani posadke.

Letalski prevoznik EasyJet se po pandemiji bori s pomanjkanjem kadra. To nameravajo reševati z odstranitvijo zadnje vrste sedežev v svoji A319 floti. S tem bodo namreč polete lahko opravljali s tremi, ne štirimi člani posadke. Z odstranitvijo teh sedežev bi na letalu lahko bilo največ 150 potnikov.

Iz podjetja so sporočili, da je to učinkovit način upravljanja flote, hkrati pa to “povečuje odpornost in prilagodljivost” poslovanja letalske družbe. Poleti bodo še vedno izpolnjevali predpise Uprave za civilno letalstvo (CAA) o zahtevanem številu osebja, ki je odvisen od števila sedežev, ne od števila potnikov na krovu.

Kot so še pojasnili, je zadnjih šest sedežev običajno rezerviranih v dneh pred odhodom leta, zato omejitev vozovnic na 150 po njihovi oceni ne bo vplivala na stranke, ki načrtujejo potovanje v poletni sezoni.

Letalske družbe v Združenem kraljestvu se že od velike noči dalje spopadajo s pomanjkanjem kadrov, saj se je povpraševanje po potovanjih ob odpravi covid omejitev drastično povečalo. Podjetji EasyJet in British Airlines pa sta bili ob tem prejšnji mesec prisiljeni odpovedati na stotine letov zaradi ponovnega povečanja števila okužb, ki je vodilo v bolniške odsotnosti osebja.

EasyJet sedeži
Foto : PROFIMEDIA

Številne letalske družbe zdaj zaposlujejo novo osebje, ki bo nadomestilo ljudi, odpuščene med epidemijo. A kadrovske težave se bodo po napovedih strokovnjakov nadaljevale do 12 mesecev.

EasyJet sicer pričakuje, da bodo to poletje že nazaj na številkah iz leta 2019. Pred pandemijo so na vrhuncu sezone vsak dan prepeljali skoraj 300.000 potnikov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar