EasyJet in nemški sindikat dosegla dogovor o povišanju plač zaposlenim

Svet 29. Jun 202217:43 > 17:43 0 komentarjev
EasyJet letalo, A319
PROFIMEDIA

Evropski nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je z nemškim sindikatom Verdi dosegel dogovor o osemodstotnem povišanju plač pilotom in kabinskemu osebju, je sporočil pogajalec Verdija Holger Rössler. V skladu s sporazumom, ki bo veljal do konca aprila 2024, bosta obe skupini uslužbencev prejeli tudi enkratno kompenzacijo.

Sprejetje dogovora z nemškim sindikatom Verdi so za nemško tiskovno agencijo dpa potrdili tudi pri nizkocenovnem letalskem prevozniku EasyJet.

“Zavedamo se, da je bilo to težko obdobje za naše zaposlene, zato se osredotočamo na tesno sodelovanje z Verdijem v interesu naših zaposlenih, dolgoročnega uspeha podjetja in dolgoročnega zagotavljanja delovnih mest,” je dejal vodja EasyJeta v Nemčiji Stephan Erler.

Po navedbah sindikata bodo piloti oktobra letos prejeli enkratno kompenzacijo v višini od 1.125 do 3.000 evrov. Istočasno bo začelo veljati tudi prvo povišanje plač, ki bo znašalo 2,5 odstotka. Aprila 2023 bo posadka v pilotski kabini prejela drugo enkratno kompenzacijo v višini od 600 do 1500 evrov in nadaljnje 2,5-odstotno povišanje plač. Tretje triodstotno povišanje plač bo izvedeno oktobra istega leta.

Kabinsko osebje bo oktobra letos prejelo enkratno kompenzacijo v višini od 4.000 do 4.500 evrov ter dve povišanji plač, in sicer petodstotno oktobra letos in 3,2-odstotno aprila prihodnje leto, še navaja dpa.

EasyJet se že nekaj časa sooča s stavkami zaposlenih, zaradi česar so morali 10. junija odpovedati okoli 20 letov. V sindikatu Verdi so s stavko zahtevali dvig plač za vsaj pet odstotkov, v luči visoke inflacije pa tudi dodatno enkratno kompenzacijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!