Evakuirali vlak z evroposlanci, očitno pa ni šlo za eksplozijo: Bilo je kaotično

Svet 10. Okt 202417:38 > 19:14 1 komentar
Vlak Eurostar
Vlak Eurostar, fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Po domnevni eksploziji v Strasbourgu so evakuirali vlak z evroposlanci, še preden je ta zapustil železniško postajo. Po navedbah tiskovne službe Evropskega parlamenta je na vlaku prišlo do tehnične napake.

Vlak družbe Eurostar, ki naj bi danes poslance Evropskega parlamenta iz Strasbourga prepeljal v Bruselj, so po domnevni eksploziji evakuirali, še preden je ta zapustil železniško postajo, poroča časnik Politico.

Iz Evropskega parlamenta so sporočili, da se je na vlaku zgodil “tehnični incident”, v katerem po navedbah potnikov ni bil nihče poškodovan.

Danski evropski poslanec Pelle Geertsen je evakuacijo opisal kot kaotično, medtem ko je parlamentarni pomočnik politične skupine Renew Emmanuel Foulon na spletu zapisal, da je pred evakuacijo zaslišal eksplozijo.

Viri iz parlamenta so za Euronews dejali, da se trudijo na vsak način organizirati alternativne oblike prevoza, da bi se poslanci lahko kar najhitreje vrnili v Bruselj. Koliko evroposlancev so evakuirali, niso želeli razkriti.

Na železniško postajo so poslali okoli 20 gasilcev, navedbe tamkajšnjih gasilcev povzemajo mediji.

Pri regionalnem železniškem omrežju TER Grand Est. so na omrežju X zapisali, da je promet na postaji v Strasbourgu moten zaradi dima, ki se vije iz enega od vlakov. “Konec motenj bo predvidoma ob 18. uri,” so dodali.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje