Fico po poskusu atentata: Do neznanca, ki me je ustrelil, ne čutim sovraštva

Svet 05. Jun 202419:43 0 komentarjev
Robert Fico
Foto: Robert Fico/Facebook

Slovaški premier je prvič po poskusu atentata nagovoril Slovake. "Do neznanca, ki me je ustrelil, ne čutim nobenega sovraštva," je povedal med drugim.

Slovaški premier Robert Fico je v danes objavljenem videoposnetku prvič po poskusu atentata sredi maja nagovoril Slovake. Napovedal je, da bo pripravljen postopoma nadaljevati z opravljanjem svojih dolžnosti od konca tega meseca in dodal, da je napadalcu oprostil.

#related-news_0

“Do neznanca, ki me je ustrelil, ne čutim nobenega sovraštva. Oproščam mu in naj v svoji glavi uredi, kaj je storil in zakaj je to storil,” je v posnetku, objavljenem na Facebooku, izjavil Fico, ki je bil videti miren, a je govoril z dolgimi premori. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko do konca meseca nadaljeval z opravljanjem dolžnosti predsednika vlade, je dodal.

59-letni slovaški premier je bil 15. maja med srečanjem s podporniki po seji vlade v mestu Handlova večkrat ustreljen. Za poskus naklepnega umora so slovaški organi pregona obtožili 71-letnega Juraja Cintulo, ki je v priporu.

Fica so medtem v četrtek po več operacijah v bolnišnici v Banski Bystrici prepeljali v Bratislavo, kjer nadaljuje zdravljenje v domači oskrbi.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!