Google Zemljevidi vam bodo po novem pomagali privarčevati gorivo

Svet 19. Jul 202221:19 > 20. Jul 2022 08:53 1 komentar
Google Zemljevidi
Profimedia

Aplikacija Google Zemljevidi vam po novem ne bo predlagala zgolj najkrajše poti, temveč tudi tisto, na kateri bo poraba goriva najbolj optimalna – in to posebej za vaš avtomobilski motor.

Aplikacija Google Zemljevidi je že lani začela nuditi alternativne načine navigacije, pri katerih je namesto najkrajše poti ponudila poti, ki so najučinkovitejše glede porabe goriva in hkrati najboljše za okolje. Aplikacija Google Zemljevidi bo to funkcijo sedaj še nadgradila, in sicer tako, da bo posebej prilagojena za več različnih vrst avtomobilskih motorjev, poroča tportal.hr.

Kot težava se je namreč pokazalo, da različna vozila trošijo gorivo na drugačen način. Čeprav v ameriškem okolju največji delež vozil predstavljajo bencinski motorji, pa se po pisanju tportal.hr na cestah vse pogosteje pojavljajo številni hibridni in električni motorji ter dizli.

Najnovejša testna različica aplikacije Google Zemljevidi si prizadeva rešiti to težavo z uvedbo možnosti, pri kateri uporabnik izbere tip motorja svojega vozila in na podlagi tega optimizira pot za minimalno potrošnjo.

Izbira motorja bo mogoča tako v meniju navigacije kot v nastavitvah aplikacije. Nove možnosti bodo na voljo, piše tportal.hr, v naslednjih nekaj tednih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje