Goreči tovornjak vozil skozi najdaljši nemški avtocestni predor

Svet 09. Feb 202413:07 0 komentarjev
nemška policija
Foto: PROFIMEDIA

V Nemčiji je voznik gorečega tovornjaka kar šest kilometrov vozil skozi predor, da se ogenj ne bi razširil po predoru. Poškodovan ni bil nihče.

Voznik gorečega tovornjaka je v četrtek zvečer, medtem ko se je ogenj širil po vozilu, šest kilometrov vozil po najdaljšem avtocestnem predoru v nemški zvezni deželi Turingiji. Vozniku je, potem ko ognja ni mogel pogasiti, uspelo pravočasno zapeljati iz predora in tako preprečiti širjenje ognja v predoru.

Tovornjak je zagorel na mostu pred 7,9 kilometra dolgim predorom Rennsteig na avtocesti A71 v bližini zimskega športnega središča Oberhof. Po navedbah nemške policije so se ognjeni zublji razširili z ene pnevmatike na večji del prikolice, na kateri je bilo naloženih več avtomobilov.

Voznik je po slabih dveh kilometrih vožnje ustavil tovornjak in skušal pogasiti ogenj, a se je ta še naprej širil. Nato je po šestih kilometrih vožnje uspešno pripeljal do izhoda predora.

Avtocesta je bila ponoči začasno zaprta, delno pa so jo odprli danes zjutraj ob 8. uri. Pri vožnji skozi predor se ni nihče poškodoval, nastalo pa je za približno 250.000 evrov škode.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!