Hamas objavil nov posnetek zajetega talca: “Čas se izteka, vaša vlada laže”

Svet 11. Maj 202415:24 4 komentarji
Hamas, borci, Palestina, terorizen
Foto: PROFIMEDIA

Oboroženo krilo palestinskega islamističnega gibanja Hamas, brigade Ezedin al Kasam, je danes objavilo video posnetek enega od izraelskih talcev, ki so ga ugrabili med napadom na Izrael 7. oktobra lani in odpeljali v Gazo. V 11-sekundnem posnetku s podnapisi v arabščini in hebrejščini moški pravi, da se čas izraelski vladi izteka.

“Čas se izteka. Vaša vlada laže,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP vsebina podnapisov na posnetku, ki ga je Hamas objavil na omrežju Telegram. S posnetka je razvidno, da moški govori pod prisilo. To je tretji posnetek izraelskih talcev, ki so ga pripadniki gibanja objavili v manj kot mesecu dni.

Hamas je 27. aprila objavil videoposnetek, na katerem sta dva talca – Keith Siegel in Omri Miran. Tri dni pred tem pa so predvajali videoposnetek, na katerem se je talec predstavil kot Američan izraelskega rodu Hersh Goldberg-Polin, ki so ugrabili na glasbenem festivalu Nova na jugu Izraela med oktobrskim napadom Hamasa in huje ranili.

V Hamasovem napadu na Izrael je bilo po poročanju AFP, ki se sklicuje na izraelske podatke, ubitih 1170 ljudi. Pripadniki Hamasa so ugrabili približno 250 ljudi, ki so jih odpeljali v Gazo. Zadnje ocene Izraela so, da jih je 128 še vedno na območju Gaze, vključno s 36, za katere vojska trdi, da so mrtvi.

V izraelskem povračilnem obleganju Gaze je bilo do zdaj ubitih najmanj 34.971 ljudi, med njimi je večina žensk in otrok, je po poročanju AFP sporočilo ministrstvo za zdravje v Gazi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje