Harris odgovorila na Trumpov poziv: “Seveda. Izzvala bi ga, da opravi enak test”

Svet 28. Okt 202418:07 1 komentar
Kamala Harris
Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein

Ameriška predsedniška kandidata Kamala Harris in Donald Trump v zaključku kampanje vse bolj stopnjujeta napade drug na drugega. Tako je demokratka odgovorila republikancu, da bi opravila test kognitivnih sposobnosti in k opravljanju izzvala tudi njega. Trump je namreč Harris večkrat označil za neumno in jo pozval, naj opravi test kognitivnih sposobnosti.

Demokratska predsedniška kandidatka Kamala Harris je danes kandidata republikanske stranke Donalda Trumpa izzvala na test kognitivnih sposobnosti, potem ko jo je ta na predvolilnih zborovanjih večkrat označil za neumno in jo pozval, naj opravi omenjen test, poroča ameriška televizija CBS.

“Seveda. Izzvala bi ga, da opravi enak test,” je v danes objavljenem intervjuju za televizijo CBS na vprašanje, ali bi opravila test kognitivnih sposobnosti, k čemur jo je na družbenih omrežjih pozval Trump, odvrnila Harris.

Tovrstni pozivi in žalitve na račun inteligence so sicer po besedah demokratske predsedniške kandidatke nekaj, k čemur se je nekdanji predsednik ZDA zatekel med drugim zato, ker nima načrta za prihodnost Američanov. “Mislim, da je dejansko vse bolj nestabilen in neuravnovešen,” je dejala.

Dodala je, da ni treba, da volivci verjamejo njej, temveč lahko prisluhnejo tistim, ki Trumpa najbolje poznajo, vključno z upokojenim generalom ameriške vojske in nekdanjim vodjem Trumpovega kabineta Johnom Kellyjem. Ta je namreč minuli teden v pogovoru za časnik New York Times razkril, da je Trump v preteklosti večkrat pohvalil nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja. Dejal je tudi, da njegov nekdanji šef spada v splošno opredelitev fašista.

Harris in Trump sta dober teden dni pred volitvami glede na ankete še vedno izenačena. Doslej je sicer po podatkih podjetja za obdelavo volilnih podatkov L2 predčasno po pošti ali osebno svoj glas oddalo že 41 milijonov ameriških volivcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje