Hrvaška policija aretirala 72-letnika, ki naj bi podtaknil požar pri Zadru

Svet 03. Avg 202422:31 0 komentarjev
Požar v Dalmaciji
Požar v Dalmaciji (Foto: PROFIMEDIA)

Ta teden se je Dalmacija dušila v plamenih. Zajelo jo je več večjih požarov, najhuje je bilo pri Skradinu, Tučepih in Zadru. Danes je zadarska policija sporočila, da naj bi požar v Smokoviću pri Zadru namenoma zanetil 72-letnik. Moškega so že ovadili in prijeli.

Ta teden je Dalmacijo zajelo več večjih požarov. Najprej je v torek zagorelo pri Skradinu, nato pri Zadru, nazadnje pa še v Tučepih. Gasilci so se z ognjem borili več dni, požari so se združevali v več kot deset kilometrov dolge ognjene linije.

Danes so zadarski policisti sporočili, da je bil požar v Smokoviću pri Zadru podtaknjen. Za naklepno povzročitev požara so osumili 72-letnika in proti njemu vložili kazensko ovadbo. “Moški je osumljen, da je tistega popoldne pri Smokoviću namerno povzročil požar z odprtim ognjem. S tem je ogrožal življenje ljudi in povzročil veliko materialno škodo,” so po poročanju N1 Zagreb zapisali v izjavi za javnost.

Med kriminalistično preiskavo požara so policisti s sodnim nalogom obiskali osumljenčevo hišo in njegovo vozilo. Našli in zasegli so več kosov različnih predmetov, primernih za vžig, in sedem kosov streliva. Osumljenega 72-letnika so predali policijskemu nadzorniku. Ker je kršil tudi zakon o nabavi in posedovanju orožja, so policisti proti moškemu vložili tudi obdolžilni predlog.

Ogenj na območju Zadra se je razširil na območje okoli 1.000 hektarjev. Zgorelo je več lesenih barak, počitniških prikolic, osebnih vozil in mopedov, eno vozilo Quad in eno prikolico, ki so bile v lasti več oseb. Lastniki so se v času požara nahajali na območju. Ogenj je zajel tudi manjšo vikend hišo v Smokoviću in okoli 150 oljk v treh nasadih oljk ter suho travo in nizko rastlinje.

Za požar v Tučepih pri Makarski je policija že v sredo osumila 65-letnega lokalnega čebelarja. Po ugotovitvah policije je moški blizu čebelnjaka odvrgel žerjavico iz kadilnika in jo polil z vodo. Požar v Tučepih pri Makarski je izbruhnil v torek, v njem pa je pogorelo okoli 700 hektarjev trave, nizkega rastlinja in borovega gozda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!