Hrvaška policija po letu dni pridržala srbskega igralca

Svet 17. Sep 202413:27 2 komentarja
Sergej Trifunović
Sergej Trifunović (Foto: N1)

Srbskega igralca Sergeja Trifunovića je hrvaška policija pridržala na meji s Srbijo, saj naj bi kršil javni red in mir.

Hrvaška policija je na meji s Srbijo ponoči pridržala srbskega igralca Sergeja Trifunovića zaradi suma kršenja javnega reda in miru.

Igralca so na Hrvaškem pridržali že septembra lani in mu za eno leto prepovedali vstop v državo, na kar se je odzval s hudimi žalitvami na račun hrvaške policije.

Hrvaška policija je Trifunoviću v začetku septembra lani za leto dni prepovedala vstop na območje Evropske unije oz. Evropskega gospodarskega prostora, potem ko ga je v Splitu v dveh dneh večkrat obravnavala zaradi različnih prekrškov, med njimi zaradi sprehajanja psa brez povodca in nagobčnika ter žaljenja policijskih uslužbencev.

Trifunović se je po incidentih vrnil v Srbijo in na družbenem omrežju Instagram sporočil, da ne bo nikoli več prišel v Split. Nanizal je vrsto žalitev na račun hrvaških policistov, ki jih je med drugim primerjal z ustaši.

Igralec v času te objave ni bil na Hrvaškem, zato je hrvaška policija čakala na trenutek, ko bo spet vstopil v državo. To se je zgodilo v ponedeljek okoli polnoči na mejnem prehodu Bajakovo, kjer so ga po poročanju portala hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija tudi pridržali.

S splitsko-dalmatinske uprave so danes sporočili, da bodo proti igralcu vložili obtožni predlog zaradi njegove objave na družbenem omrežju z 10. septembra lani, s katero naj bi kršil javni red in mir.

Kot so navedli, je Trifunović na družbenem omrežju objavil besedilo z neprimerno vsebino, v katerem je grobo žalil policijo in policijske uslužbence. Med drugim je zapisal, da so splitski policisti izsilili več kot tisoč evrov in da upa, da si bodo s tem denarjem sešili lepe črne uniforme po vzoru Francetićevih. Jure Francetić je bil eden od ustanoviteljev in vodilnih poveljnikov elitne paravojaške enote ustašev Črna legija.

Kot še piše Slobodna Dalmacija, bodo igralca že danes privedli na občinsko prekrškovno sodišče v Splitu, kjer ga čaka novo sojenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje