Srbskega igralca izgnali iz Hrvaške in mu za leto dni prepovedali vstop v EU

Svet 10. Sep 202317:09 9 komentarjev
Sergej Trifunović
Sergej Trifunović (Foto: N1)

Po več zaporednih prekrških, ki jih je srbski igralec Sergej Trifunović v minulih dneh storil v Splitu, ga je policija iz države izgnala. Igralec zaradi kršenja zakonov eno leto ne bo smel vstopiti v katero koli od držav Evropskega gospodarskega prostora. V zadnjih dveh dneh so ga dvakrat oglobili, ker je psa sprehajal brez povodca, poleg tega pa je vsakič grobo žalil policiste. Žaljivo objavo, v kateri jih primerja z ustaši, jim je Trifunović namenil tudi na Instagramu.

Srbskega igralca Sergeja Trifunovića je po več incidentih v Splitu doletela ostra kazen. Kot piše srbski N1, so na policiji zaradi ponavljajočih se kršitev ocenili da so izpolnjeni vsi pogoji za izgon iz države. Trifunovića je poleg tega doletela še enoletna prepoved vstopa v katero koli od držav Evropskega gospodarskega prostora, ki ga sestavljajo članice EU, Islandija, Lihtenštajn in Norveška.

Po podatkih policije je igralec v minulih dveh dneh v Splitu storil pet prekrškov, ki se predvsem nanašajo na nepravilno sprehajanje psa in žaljenje policistov. Kot smo pisali, je Trifunović v petek popoldne na splitski plaži Kašjuni med kopalce brez povodca in nagobčnika spustil svojega nemškega ovčarja. Ko so na plažo prišli policisti, jih je začel žaliti in se prepirati, s čimer si je poleg kazni zaradi prostega sprehajanja psa prislužil še globo zaradi žaljenja policistov.

Le dan za tem je igralec v središču mesta svojega psa znova pustil brez nadzora, zaradi česar so ga znova oglobili. Sobotni policijski obravnavi pa je na Trifunovićevem Instagramu sledil plaz žaljivk, namenjenih splitskim možem v modrem. Poleg zmerljivk in žaljenja mater je srbski igralec v daljši objavi policiste primerjal z ustaši in posmehljivo izrazil upanje, da si bodo lahko s 1.500 evri globe, lahko sešili “lepe črne uniforme”.

Žaljiv zapis na Instagramu so opazili tudi na policiji, kjer po navedbah N1 Beograd napovedujejo preiskavo in možnost novega kaznovanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje