Hrvaški kmetje imajo dovolj, delili bodo brezplačno zelenjavo

Svet 01. Avg 202414:41 2 komentarja
Vrt
Profimedia

Podravski kmetje bodo v znak protesta zaradi privilegiranega položaja uvoženega sadja in zelenjave danes svojo zelenjavo brezplačno delili. Pričakujejo, da bodo skupaj razdelili več ton.

Podravski kmetje bodo popoldne v Virovitici na severu Hrvaške v znak protesta zaradi nelojalne konkurence oziroma privilegiranega položaja uvožene zelenjave na trgu brezplačno delili svojo zelenjavo. Prebivalcem Virovitice bodo brezplačno na voljo paradižnik, paprika, koruza, lubenice in drugi izdelki.

Eden od organizatorjev protesta Ivan Počepan je pred dnevi napovedal, da bo več kmetov skupno razdelilo več ton zelenjave, ki ga težko prodajo, ker trgovci raje kupujejo uvoženo zelenjavo.

Kot je še pojasnil, bi podravski kmetje lahko protestirali tudi tako, da bi zelenjavo metali, a so se jo odločili razdeliti.

Podravski kmetje želijo s protestom ministrstvo za kmetijstvo spodbuditi k dialogu. Kot je poudaril Počepan, niso del združenja ali organizacije, temveč gre za posameznike, ki ne se ne morejo sprijazniti s stanjem v kmetijstvu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje